Start
Uppåt

18 januari – 9 februari

25 år under glastaket


I 25 år har engagerade konstvänner arrangerat mer än 250 konstutställningar i de gamla fabrikslokalerna på Optimusvägen 12 B. Det har varit separatutställningar, ibland med flera konstnärer samtidigt, och varje år flera salonger, både jurybedömda och med inbjudna konstnärer. Väsby Konsthall är ett projekt som verkade omöjligt från början men som tack vare konstvänner och sponsorer kunnat leva vidare. Konsthallen har verkligen satt Upplands Väsby på Sveriges konstkarta.

Vi i Väsby Konsthalls Vänner, VKV, som driver Konsthallens verksamhet, hoppas kunna fortsätta där - men renovering och nya planer för hela Optimusområdet smyger sig på. Vi är tacksamma för renovering men känner oro inför framtiden. Jubileumsåret 2020 kan vara det sista året i Optimusfabriken.

Fler än nästan 600 konstnärer, konstvänner och besökare från Upplands Väsby och hela Sverige har skrivit på ett upprop för att få ha kvar Konsthallen. Det dokumentet ska överlämnas till våra politiker under jubileumsåret. Vi tänker inte ge upp så lätt … Konst kräver rum och det har vi hittat under glastaket!

Vår Jubileumsutställning visar ett axplock av det vi sett genom åren.