Start
Uppåt

Presstext från Väsby Konsthall 110203 

1700 fartyg ligger på botten kring vår kust! Det är en av utgångspunkterna i Staffan Tolséns utställning i Väsby Konsthall 12 februari – 6 mars. Kan havets yta avslöja något av det som hänt? Havet förändras inte efter förlisningen rent faktiskt. Men vår vetskap gör att vi ser ytan med nya ögon och det är en del av vad Tolsén arbetat med i sin serie temperamålningar. 

Tolsén är en kolorist av stora mått och en fantasifull konstnär som gjort sig känd som en inträngande porträttmålare. Han fyller Konsthallen från golv till tak med objekt och målningar som gjorts med tanke på våra hem och arbetsplatser.
Vildhjärna, Faderskap, Antagonist och Drömmare är några av titlarna som vi bjuder in er till att ta del av i Väsby Konsthall.

Samtidigt startar KIDS, en grupputställning med foton, som slutar den 2 mars. Det är curator Oscar Poulsen som samlat 25 fotografers bilder på barn. Motivet är säkert ett av de vanligaste hos alla kameraägare men här väntar oss något annat än söta, roliga och oförstående barn.
Poulsen har valt foton där barnen tittar på oss, vill oss något. Barn som vill vara i fred, vill bli tagna på allvar, vill bli bekräftade, precis som vuxna. 

Fotograferna är hämtade från olika håll, några etablerade som Micke Berg, Anna Clarén och Åke Hedström. Förra årets Hasselbladsstipendiat Nelli Pallomäki och några som aldrig ställt ut tidigare samsas om utrymmet i Konsthallen.

Att fotografiet är en teknik som räknas till konstarterna är självklart tycker vi och med det uppsving som fotot fått de senaste åren är det glädjande att få bjuda in publiken till Väsby Konsthall som än en gång överraskar och provocerar blicken hos besökarna! 

Välkomna till Väsby Konsthall, Optimusvägen 12 B! 

Text: Anders Skarin